2009. 09. 28.
Szöveg és szerelem – részlet abból, ahogy mi láttuk
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
(…) A múzsák művészete című sorozat negyedik része vett végső utáni, érzékeny búcsút a TreffOrt Kertes nyártól szeptember 21-én, hétfőn (legalábbis ami program minket illet). A Szöveg és szerelem névre keresztelt este azért számított kicsit rendhagyónak, mivel a hagyománnyá rendeződni látszó beszélgetős felállást a témához kapcsolódó, ugyanakkor 180 fokban más színpadi előadás követte.


Beszélgettek: Péczely Dóra és Pál Dániel Levente

A Szöveg és szerelem tehát egyfelől vonatkozott a szerkesztő és a munkája közti viszonyra, amelyet fél nyolctól egy órán át Péczely Dórával bontott ki Pál Dániel Levente. A beszélgetésnek küldetése is volt, hiszen a Magvető Kiadó szerkesztőnőjének szavain, történetein keresztül azt szándékoztuk bemutatni, mennyire fontos, ki és hogyan gondozza azt a szöveget - avagy minden kiváló író mögött egy erős (szerkesztő)asszony áll.


A szerkesztő nő




A közönség: ki ismeri fel Bajtai András netnaplójának szereplőit?

Az este második felében pedig szöveg és szerelem viszonya ott helyben kézzelfoghatóvá vált, amikor Weöres Sándor Médeia című műve állt a színpadra. Árik Zsófi eredetileg bábelőadásnak induló produkciója végül a helyszíni adottságokhoz spontánul alkalmazkodó, lebilincselő monológként valósult meg. Érdemes megfigyelni, már amennyire a képeken látszik, a díszletet, ami különös fantáziájával, kreativitásával, ugyanakkor tudatos kompozíciójával minimál eszközökből egész sajátos világot teremtett. (…)


Árik Zsófi Médeia


Sajátos sziget-világ (még a mikrofon sem zökkent ki)

Itt még feltétlen meg kell jegyezni, hogy a szabadtér még október első hétfőjéig várja a vendégeket, a mi helyszíni programjaink pedig október 12-vel a Könyvtár Klubban folytatódnak.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés