2009. 10. 19.
A múzsák művészete: Kulcs a Másik Szobához
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koncert 2009.10.19-én, ma este 20 órától a Könyvtár Klubban!

Sorozat művész nőkről, akik hivatásból formálják a világot. Az ötödik rész vendége a Másik Szoba zenekar. Most a prózai beszélgetés helyett az ifjú énekesnő dalban mondja majd el, mi az, amit a szavakon túl talált.
 
Magyarul az alkotó lehet művész vagy művésznő. A szavakon túl mennyiben érvényes ma még a különbség? A szerepcserék és tévesztések közepette hogyan találja meg a helyét a világban a művész, ha nő? Mit lát, és mit akar megmutatni? És mi az, amit csak ő tud? A sorozat gondolati fonala e kérdésekből indul ki, és mai magyar alkotó nőkkel folytatott beszélgetésekben szeretne adni néhány lehetséges választ.

Kalapos Éva Veronika tavasszal gondolt egyet, valami olyasmit, hogy ő kortárs költők dalait szeretné énekelni. Aztán az is eszébe jutott, hogy azért ez szólóban mégsem az igazi. Kellett tehát egy zenekar, ami hamarosan került is. Az együttes, első formájában és felolvasó költővendégekkel kiegészülten nyár elején szerepelt már a TreffOrt Kert színpadán. Azóta nőttek, tanultak, alkottak, öttagúvá gyarapodtak, és mivel továbbra is nagyon komolyan gondolják, egy mély lélegzettel tágasabb térbe költöztek. Mindenkinek megvan a maga feladata, a zenészek szerzik a zenét, a szövegeket ifjú költők adják, akiknek műveiből az énekesnő biztos kézzel válogat.



A Másik Szoba zenekar, saját szavaival:

Kortárs irodalmi rockkísérlet
Ez a másik szoba, itt van az, ami az egyik szobából kimaradt. Innen minden kihallatszik, de ide nem szűrődik be semmi, így van idomítva a levegő. A bútorok közt költők kísértetei libbenek tétován odébb. "Üljetek le", mondja a kanapé. "Igyatok egy sört", mondja az asztal. "Szerelmeskedjetek", mondja a franciaágy. "Forró, jajj forró" mondja a vasalódeszka. "Vasárnap. Még vasárnap is itt kell állni", mondja a szekrény. Lakók: Kalapos Éva Veronika, Kiss Jácint, Villás Gábor, Klausz Péter, Brém Miklós. Vendégek: Haraszti Ágnes, Szolcsányi Ákos, Falcsik Mari, Lackfi János, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Székely Szabolcs, Varró Dániel, Soós Gábor.

A zenekar saját tere:
http://www.myspace.com/masikszoba

2009 júniusában indult sorozatunk korábbi vendégei voltak:
Falcsik Mari és Rutkai Bori
Bácskai Júlia és Szalay Kriszta
Palya Bea
Péczely Dóra és Árik Zsófi

A műsorokról a http://programkert.prae.hu folyamatos tájékoztatással szolgál.

 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés