2009. 09. 16.
"...vissza megint Buta-Pestre Rest-Budáról, betűrókázni..."
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Részlet Péczely Dóra literás netnaplójából:

Még  értekezlet (MKA-pályázatok), majd M és Lu összeszedése, kisebb bevásárlás, mosógép-elindítás, maradék leckeírás, röpke vacsora, és vissza megint Buta-Pestre Rest-Budáról, betűrókázni:

http://prae.hu/prae/programs.php?naptar_year=2009&naptar_month=9&naptar_...

Az első  este irodalmi eseménye tehát Bajtai András Betűember és Pollágh Péter Vörösróka című köteteinek fővárosi bemutatója, a szigligeti JAK-táborban már átestek a tűzkeresztségen:

http://www.jozsefattilakor.hu/index.php?lng=hun&contentID=jaktabor/tal01...

http://www.jozsefattilakor.hu/index.php?lng=hun&contentID=jaktabor/tal01...

http://irodalmijelen.hu/?q=node/3219

És a TreffOrt Kertben hirtelen mintha vissza Szigligetre, a közönség asztalainál extelepesek, körhintások, prae.hu-sok várják az est kezdetét. Balogh Endre kérdezi Pollágh Pétert, Pál Dániel Levente Bajtai Andrást, 3. illetve 2. kötetük megjelenése alkalmából. Túlbiztosított az este, de meg is látszik a végeredményen, bár nem hagyhatom szó nélkül, hogy minősíthetetlenül viselkedtem a felolvasások alatt. (Általában) azt szeretem, ha a szerző olvas fel, ha pedig mégsem, ne álljon szöges ellentétben a felolvasás mindazzal, amiért mégis érdemes kívülálló hangon megszólaltatni verseket. Bonus trackként Bartalis Blandína minden vers előtt bemondta a szerző nevét újra és újra (pedig blokkokat olvasott fel), és valószínűleg tiszteletből tette, és ez esetben neki is tisztelet jár, akkor is, ha egyébként darabokra törte az estét és a szívem. Az elhangzott versek válogatása azonban kedvemre való volt, mert „Itt csupa olyan van, mi nem gyerek kezébe való.” (PP) és „Visszajött a Betűember.” (BA) Hogy miről esett szó még és aztán, később szintén elbeszélem.

Betűróka



bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés